Türk dönerindeki fosfat tehlikeli mi? (AB’de ‘döner’ tartışması)

1 Aralık 2017

 

Avrupa Parlamentosu (AP) Gıda Komitesinin dondurulmuş dönerde katkı maddesi olarak kullanılan fosfatın yasaklamak istemesine Türk dönercilerden tepki geldi. AP ve AB Komisyonu dönerde fosfat katkı maddesi kullanılmasıyla ilgili anlaşmazlığa düştü. Anlaşmazlık, 11-14 Aralık’ta Strasbourg’ta yapılacak oylamada sonuçlanacak. İşte ayrıntılar…İLGİLİ HABER: Kokoreç mutluluk veriyor Devamı…

Kaynak: : NTV Sağlık

Teknoport'da Benzer Yazılar:

  • Katkı maddesi olmadan peynirin raf ömrünü 15 gün uzattılar Uludağ Üniversitesi'nden iki öğrenci, gıdaların doğal yollarla raf ömrünün nasıl uzatılacağıyla ilgili ödevi bal mumuyla sonuçlandırdı. Ek maliyet 1 lira, süre 15 gün! Devamı......
  • 8. madde kabul edildi Anayasa değişiklik teklifinin 8. maddesi 2. tur oylamada Meclis'te kabul edildi. Oylamada 339 evet, 138 ret oyu çıktı. Devamı......
  • Tavuk döner zehirleyebilir! TMMOB'a bağlı Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Alparslan, sıcak yaz aylarında dışarıda satılan ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi, özellikle tavuk dönere vurgu yaptı. Devamı......
  • Telomer tedavisi nedir, nasıl yapılır? (Osman Müftüoğlu-Sertab tartışması) Telomer tedavisi, kişinin hücre kromozomlarında bulunan ve telomer adı verilen sarmalın kısalmasını önlemek veya uzatmaya çalışmak anlamına geliyor. Sertab Erener'in deyimiyle, "Ayakkabı bağcıklarının ucundaki koruyucu plastik" gibi bir görevleri var....

Türk Basınından:

You've either entered a category ID that doesn't exist or have no feeds configured for this category. Edit the shortcode on this page with a category ID that exists, or go here and and get an ID that does exist in your admin panel.
Yorumlara ve pinglere kapalıdır.

“Türk dönerindeki fosfat tehlikeli mi? (AB’de ‘döner’ tartışması)” için yorum sayısı: 0