Türkler neden çok tuz tüketiyor? (Böbrekler alarm veriyor)

21 Ekim 2017

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği tuz tüketimi günde 5 gram. Türkiye’de ise oran, DSÖ önerisinin neredeyse 3 katı. Bu durumdan en çok ekmek, zeytin ve peyniri sorumlu tutan uzmanlar, tuzun böbrekleri vurduğunu söylüyor ve Türkiye’de böbrek nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekiyor. Devamı…

Kaynak: : NTV Sağlık

Teknoport'da Benzer Yazılar:

  • Hepatit C virüslü böbrek nakledilen hastalar iyileşti Hepatit C virüsü taşıyan kadavralardan böbrek nakli yapılan 10 kişide, hastalığın tamamen tedavi edildiği bildirildi. Uzmanlar bu gelişmeyi, böbrek nakli bekleyen hastalar açısından umut verici olarak nitelendiriyor. Devamı......
  • Türkiye’de organ nakillerinin %78’i canlıdan %22’si kadavradan! Türk Böbrek Vakfı verilerine göre, Türkiye'de böbrek nakli bekleyen hasta sayısı 21 bin 551. Canlıdan canlıya nakiller artıyor fakat kadavradan nakil sayısı hala yetersiz. Devamı......
  • Obezitedeki artış kırmızı alarm veriyor! Obezitenin tüm dünya ülkelerini tehdit eden bir salgın hastalık olduğunu belirten Prof. Bedirli, özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin gittikçe yayıldığını ifade etti. Devamı......
  • Kalp nakli bekleyen Tuğra’dan iyi haber Kalp yetmezliği nedeniyle yapay kalp cihazıyla hayatını sürdüren 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür'ün yoğun bakımdaki tedavisi olumlu sonuç verdi. Yapay kalp cihazı bozulan, ciğerlerinde enfeksiyon gelişen Tuğra'nın durumunda iyileşme görüldü. Devamı......

Türk Basınından:

You've either entered a category ID that doesn't exist or have no feeds configured for this category. Edit the shortcode on this page with a category ID that exists, or go here and and get an ID that does exist in your admin panel.
Yorumlara ve pinglere kapalıdır.

“Türkler neden çok tuz tüketiyor? (Böbrekler alarm veriyor)” için yorum sayısı: 0