Türkler neden çok tuz tüketiyor? (Böbrekler alarm veriyor)

21 Ekim 2017

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği tuz tüketimi günde 5 gram. Türkiye’de ise oran, DSÖ önerisinin neredeyse 3 katı. Bu durumdan en çok ekmek, zeytin ve peyniri sorumlu tutan uzmanlar, tuzun böbrekleri vurduğunu söylüyor ve Türkiye’de böbrek nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekiyor. Devamı…

Kaynak: : NTV Sağlık

Teknoport'da Benzer Yazılar:

Türk Basınından:

You've either entered a category ID that doesn't exist or have no feeds configured for this category. Edit the shortcode on this page with a category ID that exists, or go here and and get an ID that does exist in your admin panel.
Yorumlara ve pinglere kapalıdır.

“Türkler neden çok tuz tüketiyor? (Böbrekler alarm veriyor)” için yorum sayısı: 0