Kışlada salgının nedeni salmonella

26 Mayıs 2017

 

Manisa Valisi Hakan Güvençer, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında bir askerin ölümü, yüzlerce askerin de hastalanmasına yol açan salgının salmonella bakterisinden kaynaklandığını açıkladı. Uzmanlar, öldürücü olan salmonella bakterisinin bulaşma yolları olarak özellikle tavuk, içme suyu, yumurta ve süte dikkat çekiyor. Devamı…

Kaynak: : NTV Sağlık

Teknoport'da Benzer Yazılar:

  • Salmonella bakterisinin 3 bin alt grubu var Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle gündeme gelen salmonella bakterisinin yaklaşık 3 bin farklı alt grubu olduğunu belirten Prof. Tayar, salmonellanın kişinin direncine ve aldığı bakterinin yüküne göre hafif ishalden ölüme...
  • Tavuk döner zehirleyebilir! TMMOB'a bağlı Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Alparslan, sıcak yaz aylarında dışarıda satılan ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi, özellikle tavuk dönere vurgu yaptı. Devamı......
  • Uzayda geri dönüşüm Astronotlar bir ilke imza attılar ve uzayda idrarları, terleri ve soludukları havadaki sudan elde edilen suyu içtiler....
  • İyot eksikliği erken doğum nedeni Uzmanlar, ilerlemiş iyot eksikliğinin erken doğumdan tiroid hastalıklarına, zeka geriliğinden öğrenme güçlüğüne kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabileceğini vurguluyor. Devamı......

Türk Basınından:

You've either entered a category ID that doesn't exist or have no feeds configured for this category. Edit the shortcode on this page with a category ID that exists, or go here and and get an ID that does exist in your admin panel.
Yorumlara ve pinglere kapalıdır.

“Kışlada salgının nedeni salmonella” için yorum sayısı: 0