Avrupa Komisyonu ve cep telefonu şirketleri, Avrupa Birliği’nde kullanımdaki her cep telefonuna uyumlu tek bir şarj aleti olması gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.
Anlaşma cep telefonu kullanıcılarını, telefonlarına uygun şarj aleti arama derdinden kurtarabilir.
Ayrıca planlanan ortak şarj aleti sayesinde her yeni telefon alımında çöpe atılan eski şarj aletlerinin sayısının da azalması umuluyor.
Komisyon başta her telefona uyumlu tek bir model geliştirilmesini öngören bir yasa teklifiyle geldi, ancak bugün varılan anlaşma şirketler tarafından, isteğe bağlı olarak uygulanacak.
Ancak anlaşmanın Avrupa pazarının yaklaşık yüzde 90′ını kapsaması bekleniyor.
Anlaşmaya imza koyan şirketler arasında Apple, LG, Motorola, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson ve Texas Instruments bulunuyor.
AB’nin sanayiden sorumlu komisyon üyesi Günter Verheugen, standart bir şarj aleti satışının üretici firmaların masraflarını azaltacağını belirtti.
Verheugen önümüzdeki yıllarda ortak şarj aleti uygulamasının eski cep telefonları, fotoğraf makineleri ve dizüstü bilgisayarları da kapsayacak şekilde genişletilmesini umduğunu ekledi.
Mini USB bağlantısı ile çalışacak olan yeni şarj aletlerinin gelecek yıldan itibaren satışa sunulacağı belirtiliyor.
BBC
Teknoport'da Benzer Yazılar:
Türk Basınından:
You've either entered a category ID that doesn't exist or have no feeds configured for this category. Edit the shortcode on this page with a category ID that exists, or go here and and get an ID that does exist in your admin panel.